Palmpasenstokken maken

Zondag 14 april is het Palmpasen! Dat is het begin van de Goede Week en traditiegetrouw worden er dan Palmpasenstokken gemaakt..

De kinderen mogen die dag hun zelfgemaakte Palmpasenstokken meenemen naar de St. Joriskerk, naar de Eucharistieviering om 11.00 uur. De stokken mogen van te voren zelf  tthuis gemaakt en versierd worden.

Hoe maakt en versiert u een Palmpasenstok?
U kunt zelf een kruis timmeren van twee houtjes van ca 70 bij 45 cm. Omwikkel de latten met gekleurd papier of lint, zodat je het hout niet meer ziet. Bevestig doppinda's, gedroogd fruit of leuke paasversiering aan een touw of lint. Knoop deze versiering aan het kruis, zodat dit losjes naar beneden komt te hangen.
Het kruis kunt u verder nog versieren met vlaggetjes of uitgeknipte paasfiguurtjes.
Tenslotte wordt er een broodhaantje bovenop de stok gezet.

Wat gebeurt er op zondag 14 april?
Om 10.45 uur verzamelen de kinderen bij de pastorie van de Joriskerk (buiten), vanwaar de kinderen in processie meelopen tot vooraan in de kerk. Tijdens de Eucharistieviering kunnen de kinderen deelnemen aan de kinderwoorddienst (eerste deel van de Eucharistieviering). Halverwege de Eucharistieviering komen de kinderen weer terug in de kerk en sluiten ze aan voor het tweede deel van de Eucharistieviering.

Wat gebeurt er na de Eucharistieviering met de Palmpasenstokken?
Het is de bedoeling dat de kinderen na de viering de Palmpasenstok geven aan iemand die een bemoediging kan gebruiken in hun omgeving, bijvoorbeeld iemand die ziek is of aan hun opa of oma.