Wat is de kern van het evangelie?

"Het hart van mensen is gemaakt voor liefde en gemeenschap en dat Christus ons liefheeft en laat groeien...."

Mgr. Liesen gaat in zijn voorwoord in het Compendium van de nieuwe evangelisatie nog verder met de woorden; "Evangeliseren is niets anders dan de liefde van God voor ons en van mensen voor elkaar, te laten herontdekken. Niet opleggen, maar uitleggen, niet overtuigen maar eerder ge-tuigen door zelf proberen te beleven. Allezins de moeite waard om er voor open te staan en dit Compendium rustig, alleen of met anderen, door te lezen."

Een selectie uit kerkelijke documenten
Dit boekje waar bisschop Liesen het over heeft en dat onder redactie staat van ‘onze eigen’ Mirjam Spruit, is volgens mij hét boekje dat iedere parochiaan moet gaan lezen. Het boekje geeft een hoofdlijn weer van delen van pauselijke documenten vanaf het Tweede Vaticaanse Concilie tot heden over het onderwerp Nieuwe Evangelisatie. ‘Wat is het wel? Wat is het niet? Wat moeten we ermee?’ Het is leesbaar, het verheldert zoveel; het grijpt je bij de kladden!

Afgelopen september-november 2017 heeft Mirjam in mini-cursusvorm een groepje geïnteresseerde parochianen op het pastoraal centrum St. Joris bij het lezen begeleid. Het boekje maakt echt duidelijk wat de bedoeling is van de Kerk, van de Heilige Geest, voor ons Leven als christenen. Dit als gemeenschap van gelovigen, maar ook voor ieder van ons persoonlijk. Het zet je aan het denken, het geeft richting, het zet je in beweging…. Het is een geweldig boekje, speciaal in deze tijd. Hopelijk wil en kan Mirjam de cursus nog eens komen geven voor iedereen die de cursus nu gemist heeft. Ik zeg: doen!

Door Inge van Lieshout.

Indien uw belangstelling gewekt is, het boekje is verkrijgbaar via één van onderstaande websites:
www.deboog.nl, www.parochiespiritualiteit.org