Eerste Communie

011eerstecommunie

Na het doopsel hoort een kind bij God. Maar om volledig deel te nemen aan het leven in de Kerk is het belangrijk de volgende stap te zetten: het meevieren van de Eucharistie. Op een heel bijzondere manier wordt dit gevierd als kinderen hun Eerste Communie doen, dan nemen ze voor de eerste keer (en hopelijk niet voor de laatste keer) deel aan de Maaltijd van de Heer.

Voorbereiding

De voorbereiding van de Eerste Communie voor de kinderen in groep 4 van de basisschool wordt voor heel de parochie op dezelfde manier gedaan.
Het is een feest voor heel de parochiegemeenschap om de jongste generatie voor te mogen bereiden op het vieren van het sacrament van de eucharistie. In de kerk, rond het altaar, vieren we bij uitstek ons geloof; dat we een familie in Christus zijn!

Informatieavonden Eerste Communie 2020
Binnenkort zijn er drie informatieavonden - u kunt één van deze avonden kiezen.
De bijeenkomsten vinden plaats op het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51
en zijn gepland op:

Maandag 16 september, 20.00 uur
Dinsdag 17 september, 20.00 uur
Woensdag 25 september, 20.00 uur

Wilt u even laten weten naar welke avond u komt, dit kan door het sturen van een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.