f

Vormsel

VormselZou je je vormsel doen?

Een groepje tieners doet ook dit jaar het vormsel, waarom toch?  Voor tieners en -voor de ouders- is de motivatie niet zo gemakkelijk onder woorden te brengen. De toediening van het Vormsel is de bevestiging door God met de gave van zijn Geest voor jou! Hij rust de mens toe om sterk te staan door de kracht van zijn Heilige Geest midden in onze samenleving.

Voorbereiding

In het sacrament van het Vormsel ontvangen de jongeren de bijzondere hulp van de Heilige Geest. Hij helpt hen om het geloof een echte plek te geven in het leven van iedere dag en schenkt de kracht om zo nodig voor hun geloof uit te komen. Als een kind zich laat vormen kiest het er zelf voor om volwaardig lid van de katholieke kerkgemeenschap te worden.

Informatieavonden Vormsel 2020

Binnenkort zijn er informatieavonden voor ouders en leerlingen uit groep 8 van de basisschool en de brugklassen van het middelbaar onderwijs. De bijeenkomsten vinden plaats op het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51 en zijn gepland op:

Dinsdag 8 oktober om 20.00 uur, voor ouders en vormelingen
Woensdag 9 oktober om 20.00 uur, voor ouders en vormelingen

U ontvangt tijdens deze avonden informatie over:

- Het hoe en waarom van het sacrament van het vormsel (voor nu en de verre toekomst)
- Toelichting project en praktische zaken
- Aanmelding en inschrijving
- Uw/jullie vragen…….

Wilt u even laten weten naar welke avond u komt, dit kan door het sturen van een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.