Eerste Communie

011eerstecommunie

Na het doopsel hoort een kind bij God. Maar om volledig deel te nemen aan het leven in de Kerk is het belangrijk de volgende stap te zetten: het meevieren van de Eucharistie. Op een heel bijzondere manier wordt dit gevierd als kinderen hun Eerste Communie doen, dan nemen ze voor de eerste keer (en hopelijk niet voor de laatste keer) deel aan de Maaltijd van de Heer.

Voorbereiding

De voorbereiding van de Eerste Communie voor de kinderen in groep 4 van de basisschool wordt voor heel de parochie op dezelfde manier gedaan.
De voorbereidingen voor 2019 gaan in oktober weer van start. Het is een feest voor heel de parochiegemeenschap om de jongste generatie voor te mogen bereiden op het vieren van het sacrament van de eucharistie. In de kerk, rond het altaar, vieren we bij uitstek ons geloof; dat we een familie in Christus zijn!

De informatie avonden:
met de mogelijkheid van aanmelding worden gehouden op 10,11 en 12 september aanstaande.
U kunt één van deze avonden kiezen. Deze drie data gelden voor de stadsdelen Strijp, Gestel, Binnenstad, Stratum en Tongelre. De bijeenkomsten vinden plaats op het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51 om 20.00 uur.
Wilt u dan duidelijk vermelden: aanmelding Info-avond Eerste Communie en de door u gekozen datum, uw naam en de naam van uw kind.

De eerste communie viering zal gehouden worden op zondag 23 juni 2019.