Kerken open voor persoonlijk gebed

Een woord van pastoor Wilmink voor alle parochianen.

pastoorwilmink
Beste parochianen,
Het coronavirus is nu al weken het eerste nieuwsitem en inmiddels het enige. Veel zieke mensen, mensen in angst en wanhoop. Het dagelijks leven ligt zo goed als stil. Op basis van de beslissing van de Nederlandse bisschoppen hebben wij onze maatregelen verder moeten aanpassen.

De doordeweekse missen zullen in alle locaties PRIVAAT worden gevierd door de priesters van het team tot intentie van alle parochianen voor wie het nu onmogelijk is om deel te nemen. Het is belangrijk dat we Christus blijven vieren. Zo is hij ook midden in deze moeilijke situatie onder ons. We mogen dat weten. Terwijl niemand in de kerk is, is Hij er....

De kerken zullen wel open zijn voor persoonlijk gebed:
Martinuskerk: dinsdagmorgen van 9.30 uur – 11.00 uur
Catharinakerk: iedere middag vanaf 13.00 uur – 16.00 uur
Lambertuskerk: woensdag van 9.30 uur – 11.00 uur.
Trudokerk: donderdagmorgen van 9.30 uur – 11.00 uur
Pius X-kerk: vrijdagmorgen van 9.30 uur tot 11.00 uur

St. Joriskerk en Martinuskerk: dagelijks is de Mariakapel open van 8.30 uur tot 17.00 uur
Op zondagmiddag is de Joriskerk open tussen 14.30 uur en 18.00 uur voor aanbidding en persoonlijk gebed

Er is in de Joriskerk aanbidding dagelijks van 17.30 uur – 18.30 uur; op dinsdagavond ook van 19.30 uur – 21.30 uur.
Tijdens de momenten dat de betreffende kerken open zijn zal er zoveel mogelijk ook een priester zijn van het pastoraal team om - op de vereiste afstand - te bidden met de mensen.

Vanuit de St. Joriskerk worden de volgende vieringen live gestreamd:
Dagelijks de private eucharistieviering om 19.00 uur
De zaterdagavond viering om 19.00 uur, de zondagochtend viering om 11.00 uur en om 12.30 uur de Engelstalige viering
Zondagavond viering om 18.00 uur
Klik hier voor de uitzendingen

Met nadruk zeg ik jullie toe dat we onverkort blijven bidden voor eenieder – hoezeer we elkaar ook missen in de kerk – en tevens wil ik jullie vragen dit ook voor elkaar te doen.
Voor alle zieken, de mensen in echte diepe nood, voor de mensen die het coronavirus niet hebben; we bidden voor de hele stad.
Mag het ons helpen om met voorzichtigheid, maar ook met stabiele rust deze moeilijke tijd met heel veel restricties door te komen.

We dragen elkaar in voortdurend gebed!

Pastoor René Wilmink