Eerste heilige Communie verschoven

Met grote aantallen zullen we ook in juni nog niet mogen samenkomen. Daardoor zijn we genoodzaakt om de vieringen van de Eerste heilige Communie te verzetten.

Het vieren van de eucharistie in de kerk is al in geen weken meer gebeurd met parochianen. Het is en blijft vreemd dat het sacrament, “Bron en hoogtepunt van heel het christelijk leven”, zoals het Tweede Vaticaans concilie heeft geschreven in het document over de Kerk en het document over de liturgie volledig onbereikbaar is en dat al weken lang. Het is meer dan pijnlijk.

Voorbereiding eerste communie
Jezus in de eucharistie voor de eerste keer ontvangen is een groot feest, waar de parochianen samen met de meest naaste familie ook bij willen zijn. Onze planning is zoals bij iedereen door het coronavirus flink in de war.
De voorbereidingen zijn ook wat opgeschoven. Het is belangrijk dat de voorbereiding plaatsvindt in de kerk en rond het altaar van de Heer.

Nieuwe datum
Het eerste weekend van oktober is nu gepland. Dat lijkt nog ver weg, maar de tijd vliegt.

Inmiddels voelen we zelf goed aan wat het verschil is tussen “meekijken via de livestream” en “fysiek aanwezig zijn in de kerk op het altaar gericht.” Deze weken hebben ons meer dan in de gewone situatie doen verstaan wat de diepe waarde is van de eucharistie. Wij zien uit naar de tijd dat het virus over is.

Samen bidden we voor alle zieken, alle eenzamen, voor alle mensen die door de gevolgen van het virus anderszins onder druk leven. We bidden voor elkaar en hopelijk spoedig weer met elkaar rond het altaar !

Houdt goede moed en Gods Zegen gewenst!

Pastoor René Wilmink