Digitale adventskalender voor gezinnen

010AdventskalenderHet team familiepastoraat van het bisdom ’s Hertogenbosch wil graag juist in deze tijd van allerlei beperkingen, samen met de gezinnen uit het bisdom op weg gaan naar die kleine stal in Bethlehem waar ook dit jaar in de donkere nacht Jezus geboren zal worden.
Klik hier voor de Adventskalender

Honderd jaar groot Eindhoven

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat in 1920 de dorpen Gestel, Stratum, Strijp, Tongelre en Woensel samengingen met de (toen nog kleine) stad Eindhoven.

Zo ontstond het huidige Eindhoven. Voorafgaand aan de samenvoeging werd destijds in Stratum, op het kerkplein voor de Sint Joriskerk, het “annexatie-monument” onthuld.

Zondag 22 november 2020 wordt aansluitend aan de mis van 11.00 uur een kort gebedsmoment met zegening bij het monument gehouden.