f

Evensong op zondag 17 september

In de Evensong van september zullen de gebeden gezongen worden in een zetting van Fred Vonk, de dirigent van de Capella. De psalm wordt gezongen op een chant van Ton Meijer, oud lid van de Capella. Van zijn hand verscheen een bundel chants bij de psalmen, ontleend aan liedzettingen van Claude Goudimel. In de komende tijd zullen we een aantal keren een chant uit deze bundel zingen.
Magnificat and Nunc Dimittis, de lofzangen van Maria en Simeon, die een vast onderdeel van de liturgie voor de Evensong zijn, klinken in een zetting naar William Byrd. Het Anthem, Come down, O Love divne, is een werk van Willam H, Harris.
De Hymns in deze Evensong: All creatures of our God and King, Lead us, heavenly Father.
De Evensong is op zondag 18 juni, 16.00 uur in de Catharinakerk. 

Nieuwe koorleden zijn nog altijd zeer welkom en ook nodig om de evensongs op langere termijn mogelijk te blijven maken. Daarom een uitnodiging aan wie graag engelse Hymns en koormuziek zingt om een paar keer per jaar met de Capella mee te zingen. Wie interesse heeft kan het melden bij Bert Jan van Haarlem, tel. 040 2366339, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.