f

Volwassencatechese

Cursus samenleven als katholiek gezin
op basis van de trouwbelofte

010huwelijkHuwelijk en gezin, vijf avonden over huwelijkstheologie en gezinsspiritualiteit. In de laatste decennia is het specifieke en de kracht van het huwelijk als verbondsleven meer en meer uit het zicht geraakt en daardoor is de waarde door velen ook niet gekend. Deze cursus wil in de huidige context, waarin wij leven een prachtige kans bieden om met nieuwe ogen te kijken naar het huwelijk als expressie van de trouw, die God is. Een boeiende weg voor gehuwden, of juist nog niet gehuwde stellen, voor jonge mensen die nadenken over de zin van exclusieve relatie in onze huidige tijd.

Inhoud van de avonden:
1. Bijzondere relatie: van tot elkaar aangetrokken naar tot elkaar geroepen?
2. Huwelijk: menselijke instelling van onschatbaar hoge waarde.
3. Huwelijk en geloof: mensbeeld en Godsbeeld niet los!
4. Trouw tot de dood je scheidt; hoe en waarom?
5. Huidige cultuur: vele soorten relaties en kwalificaties, wat is het fundament?

Vanuit antropologische, psychologische en theologische facetten kijken we naar de gezinsspiritualiteit. De cursus is ten zeerste aan te raden voor stellen, voor mensen die juist worstelen met vragen rond relatie en levensgeluk. Begeleiding door pastoor René Wilmink

Locatie: I.v.m. de huidige maatregelen zal de cursus online plaatsvinden
Wanneer: 14 januari, 11 februari, 11 maart, 15 april, en 19 mei 2021, van 19.30 uur  tot 21.30 uur
Aanmelden: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 211 04 67
De online link wordt vlak vóór het begin van de cursus gestuurd aan degenen die zich hebben aangemeld. 

 

Priesterleven in de parochie in de 21e eeuw, beleef mee!

Hoe leeft een priester anno 2020 - 2021? Wie is hij? Wat doet hij? Wat is zo belangrijk in zijn leven? Wil je eens een weekend meelopen met het boeiende en intensieve programma van een parochiepriester? We zijn praktisch ingesteld en zouden een hele opsomming kunnen maken van activiteiten die een priester verricht. Gewoon enkele dagen mee-beleven maakt het duidelijker. Priesters zijn mannen die op basis van hun wijding in de parochie leven. Zoals Jezus de apostelen zond, zo worden priesters ook nu gezonden door hun bisschop. Ze zijn niet uit op eigen hobbyisme, maar willen in dienst van de Kerk er zijn voor de mensen in de wereld van dit uur. Zij bidden, vieren, verkondigen, leggen uit, gaan in gesprek met mensen in allerlei levenssituaties. Kortom leven en werken te midden van de parochianen, midden in onze cultuur. Om een iets sterker bewustzijn te krijgen van wat priester-zijn inhoudt, biedt pastoor René Wilmink de mogelijkheid een dag mee te leven.

Voor wie zijn deze zaterdagen bedoeld? Voor jonge mensen die ergens een (sluimerend) verlangen ervaren om hun leven op bijzondere wijze in dienst van Christus en de Kerk in te richten, m.a.w. de vraag naar hun roeping serieus willen stellen. Jonge mensen, die willen ingaan op de vraag wat God van hen vraagt.

Aanmelding: stuur een e-mail  naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u wordt uitgenodigd voor een voorgesprek.

Wat gaan we doen?
Er is alle tijd voor gesprek, gebed, vieren van de liturgie, het bezoeken van mensen, wandeling etc. Noodsituaties kunnen het programma ineens veranderen. Het programma voor het weekend is daarmee dan ook onder voorbehoud.

Wanneer: 27 maart 2021 (zaterdag in het weekend van Palmpasen) en 19 juni 2021