Eerste Communie

011eerstecommunie

Na het doopsel hoort een kind bij God. Maar om volledig deel te nemen aan het leven in de Kerk is het belangrijk de volgende stap te zetten: het meevieren van de Eucharistie. Op een heel bijzondere manier wordt dit gevierd als kinderen hun Eerste Communie doen, dan nemen ze voor de eerste keer (en hopelijk niet voor de laatste keer) deel aan de Maaltijd van de Heer.

Voorbereiding

De voorbereiding van de Eerste Communie voor de kinderen in groep 4 van de basisschool wordt voor heel de parochie op dezelfde manier gedaan.
Het is een feest voor heel de parochiegemeenschap om de jongste generatie voor te mogen bereiden op het vieren van het sacrament van de eucharistie. In de kerk, rond het altaar, vieren we bij uitstek ons geloof; dat we een familie in Christus zijn!

Eerste Communie 2021
Jezus in de eucharistie voor de eerste keer ontvangen is een groot feest, waar de parochianen samen met de meest naaste familie graag bij willen zijn. De vieringen van de eerste communie in 2021 zullen plaatsvinden op zaterdag 5 en zondag 6 juni om 11.00 uur in de St. Joriskerk.

Wilt u uw zoon en/of dochter inschrijven: klik dan hier voor het inschrijfformulier.

Voor vragen over de eerst communie en/of de voorbereiding daarop kunt u altijd een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.