Eerste Communie

011eerstecommunie

Na het doopsel hoort een kind bij God. Maar om volledig deel te nemen aan het leven in de Kerk is het belangrijk de volgende stap te zetten: het meevieren van de Eucharistie. Op een heel bijzondere manier wordt dit gevierd als kinderen hun Eerste Communie doen, dan nemen ze voor de eerste keer (en hopelijk niet voor de laatste keer) deel aan de Maaltijd van de Heer.

Voorbereiding

De voorbereiding van de Eerste Communie voor de kinderen in groep 4 van de basisschool wordt voor heel de parochie op dezelfde manier gedaan.
Het is een feest voor heel de parochiegemeenschap om de jongste generatie voor te mogen bereiden op het vieren van het sacrament van de eucharistie. In de kerk, rond het altaar, vieren we bij uitstek ons geloof; dat we een familie in Christus zijn!

Eerste Communie 2021
Jezus in de eucharistie voor de eerste keer ontvangen is een groot feest, waar de parochianen samen met de meest naaste familie graag bij willen zijn. De vieringen van de eerste communie in 2021 zullen plaatsvinden op zaterdag 5 en zondag 6 juni om 11.00 uur in de St. Joriskerk.

Wilt u uw zoon en/of dochter inschrijven: klik dan hier voor het inschrijfformulier.

Informatieavonden Eerste Communie 2021
Hebt u de infoavonden voor de eerste heilige communie 2021 gemist? U kunt nog info aanvragen.
Aanmelden voor de eerste heilige communie 2021 kan nog tot uiterlijk 31 oktober aanstaande. Vraag het aanmeldingsformulier aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.