Vormsel

VormselZou je je vormsel doen?

Een groepje tieners doet ook dit jaar het vormsel, waarom toch?  Voor tieners en -voor de ouders- is de motivatie niet zo gemakkelijk onder woorden te brengen. De toediening van het Vormsel is de bevestiging door God met de gave van zijn Geest voor jou! Hij rust de mens toe om sterk te staan door de kracht van zijn Heilige Geest midden in onze samenleving.

Voorbereiding

In het sacrament van het Vormsel ontvangen de jongeren de bijzondere hulp van de Heilige Geest. Hij helpt hen om het geloof een echte plek te geven in het leven van iedere dag en schenkt de kracht om zo nodig voor hun geloof uit te komen. Als een kind zich laat vormen kiest het er zelf voor om volwaardig lid van de katholieke kerkgemeenschap te worden.

Vormsel 2020
Het sacrament van het Vormsel ontvangen is een groot feest, waar de parochianen samen met de meest naaste familie ook bij willen zijn.
Onze planning is zoals bij iedereen door het coronavirus flink in de war.
De voorbereidingen zijn opgeschoven. Het is belangrijk dat de voorbereiding plaatsvindt in de kerk en rond het altaar van de Heer.

Nieuwe datum
Een nieuwe datum voor het vormsel zal nu voorbij de grote vakantie zijn. In de komende weken zullen we daar hopelijk duidelijkheid over krijgen. In overleg met de bisschop kijken we naar een nieuwe datum en zodra die bekend is zullen we die aan u bekend maken.

Indien u informatie wilt over de voorbereiding van het vormsel stuurt u dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.