Digitale adventskalender voor gezinnen

010AdventskalenderHet team familiepastoraat van het bisdom ’s Hertogenbosch wil graag juist in deze tijd van allerlei beperkingen, samen met de gezinnen uit het bisdom op weg gaan naar die kleine stal in Bethlehem waar ook dit jaar in de donkere nacht Jezus geboren zal worden.
Klik hier voor de Adventskalender

Vormsel

VormselZou je je vormsel doen?

Een groepje tieners doet ook dit jaar het vormsel, waarom toch?  Voor tieners en -voor de ouders- is de motivatie niet zo gemakkelijk onder woorden te brengen. De toediening van het Vormsel is de bevestiging door God met de gave van zijn Geest voor jou! Hij rust de mens toe om sterk te staan door de kracht van zijn Heilige Geest midden in onze samenleving.

Voorbereiding

In het sacrament van het Vormsel ontvangen de jongeren de bijzondere hulp van de Heilige Geest. Hij helpt hen om het geloof een echte plek te geven in het leven van iedere dag en schenkt de kracht om zo nodig voor hun geloof uit te komen. Als een kind zich laat vormen kiest het er zelf voor om volwaardig lid van de katholieke kerkgemeenschap te worden.

Vormsel 2020
Het sacrament van het Vormsel ontvangen is een groot feest, waar de parochianen samen met de meest naaste familie ook bij willen zijn.
Onze planning is zoals bij iedereen door het coronavirus flink in de war.
De voorbereidingen zijn opgeschoven. Het is belangrijk dat de voorbereiding plaatsvindt in de kerk en rond het altaar van de Heer.
Het vormsel zal als nog toegedient gaan worden op zondagmorgen 13 september om 11.00 uur in de St. Joriskerk.

Informatiebijeenkomsten Vormsel 2021
Deze avonden zijn voor de stadsdelen Strijp, Gestel, Tongelre, Stratum en Binnenstad en worden gehouden op:

Dinsdag 27 oktober om 20.00 uur voor ouders en vormelingen
Woensdag 28 oktober om 220.00 uur voor ouders en vormelingen
Beide avonden zijn op het Pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51

Info over:
Het hoe en waarom van het sacrament van het vormsel (voor nu en de verre toekomst)
Toelichting project en praktische zaken
Aanmelding en inschrijving
Uw/jullie vragen

Graag aanmelden dat u komt via ons speciale mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en duidelijk vermelden:
Aanmelding Info-avond Vormsel en de door u gekozen datum, uw naam en de naam van uw kind.

Indien u informatie wilt over de voorbereiding van het vormsel stuurt u dan ook een e-mail naar bovenstaand mailadres.