Naar de kerk vanaf 1 juli, meer mogelijkheden!

Welkom terug in de kerk voor de viering van de eucharistie! Geen maximaal aantal, wel op afstand van 1,5 meter.

Maatregelen vanaf 1 juli 2020
Na een maand met beperkingen rond kerkbezoek wordt de gang naar de kerk vanaf 1 juli gelukkig allemaal een stuk gemakkelijker. Het vieren van de eucharistie is essentieel voor ons leven in Christus en daarom is onze vreugde groot dat er nu meer mogelijk is!

De overheid heeft niet langer een maximaal aantal kerkbezoekers genoemd. De Nederlandse bisschoppen hebben deze verruiming overgenomen en hebben deze in de eigen protocollen ingevoegd, maar houden de lijnen nog heel strak. Voorzichtigheid blijft geboden!
Voor ons betekent dat een heel groot voordeel. Als we uitgaan van het aantal kerkgangers vóór de coronacrisis, dan hebben we nagenoeg in geen enkele kerk nog een beperking op het aantal. Als iedereen weer de weg naar de eigen vertrouwde kerklocatie vindt zijn we snel weer thuis in het huis van de Heer. In de Joriskerk is het belangrijk dat we spreiden over de drie weekendmissen. Dan kan iedereen echt binnen.

Wat is nodig?
Gewoon naar de kerk komen als u gezond bent.
U kunt niet naar de kerk komen als u verkouden bent, grieperig, verhoging hebt.
U hoeft dus niet meer te bellen, of te mailen als u naar de kerk wilt. Dat is al een groot gemak. U kunt gewoon naar de kerk komen.

Registratie
Alleen in een weekendviering registreert u zich vervolgens achter in de kerk (doordeweekse vieringen zijn zonder aanmelding). Dat doet u door het formulier wat klaarligt in te vullen: schrijf duidelijk uw naam, e-mailadres en telefoonnummer op het formulier en leg het in de daarvoor bestemde mand/doos. Gezinnen vullen één formulier in met alle namen. U kunt het formulier ook thuis al invullen, dan hoeft enkel het blaadje bij binnenkomst maar in te leveren. Heel eenvoudig dus.
Het is belangrijk dat iedereen zich op deze manier telkens weer inschrijft voor de weekendvieringen. Indien er onverhoopt iemand in de kerk aanwezig is geweest en besmet blijkt, dan kunnen we alle andere aanwezigen zo snel mogelijk ook informeren. U begrijpt dat dit nog heel belangrijk is en blijft. Het is goed te vermelden dat uw registratie enkel door ons wordt gebruikt in het kader van de maatregelen omtrent het Coronavirus en niet voor andere acties in onze parochies.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier

Plaatsnemen op 1,5 meter
U kunt in de kerk een plek kiezen. Na een vrije bank is er weer een bank afgesloten, dan is de 1,5 meter afstand verzekerd. Een huishouden kan natuurlijk gewoon bij elkaar gaan zitten in dezelfde bank.

Tijdens de eucharistieviering, waar moeten we op letten?
Bij binnenkomst desinfecteert u uw handen met de disinfectie die klaarstaat bij de ingang van de kerk.
Samen zingen gaat nog niet
Er is geen vredeswens d.m.v. handen geven, dus geen aanraking.

Ter communie gaan
De priester desinfecteert zijn handen alvorens hij de communie uitreikt op de hand. Hij staat – zoals de afgelopen weken achter een scherm.

Tenslotte, bij het verlaten van de kerk wordt ook de 1,5 meter in acht genomen

Op deze wijze gaan we de weg naar het samen vieren van de eucharistie met groot vertrouwen op een eenvoudige wijze tegemoet. Graag tot spoedig in uw vertrouwde kerklocatie!

Pastoor René Wilmink